Ezequiel Benítez & José Vargas

Divendres 10 de maig al Auditori Sant Ildefons

Ezequiel Benítez acompanyat a la guitarra per Paco León, Palmas Joni Cortés i José Córdoba.

És un artista ortodox i innovador alhora, donat que la creació de lletres i la personal empremta que imprimeix a les seves interpretacions el fan ser un cantaor molt original donat que les seves idees flamencas són de pròpia collita i a més de pura escola jerezana, on neix al 1979 en un barri tan flamenc com el del barri de Santiago. Per això no limita el seu cant, Ezequiel Benítez, a l’hora de triar els seus escenaris, doncs ha participat en festivals de diverses índoles, fins i tot en l’Espàrrec Rock que se celebra a Jerez o Mar i música a Alacant. Ezequiel Benítez, ha compartit cartell amb els més grans, com Juan Valderrama, La Paquera, Chocolate, Enrique Morente, Lagartija Nick, Amaral i molts més artistes.
Aquest any celebra el seu 30 aniversari als escenaris, amb cinc discos en la seva llarga trajectòria.

José Vargas acompanyat a la guitarra per Paco Garfia.

Neix a Utrera (Sevilla). Aprèn a cantar escoltant i participant de les reunions d’aficionats flamencs. Amb 17 anys emigra a Barcelona i molt aviat s’integra en el moviment associatiu de les penyes flamencs, on es va formant i ampliant el seu coneixement en el cant.
Aviat comença a actuar en els festivals amb les primeres figures del flamenc, participa en diferents concursos aconseguint diversos premis.
José Vargas als seus grans coneixements sobre el cant, li afegeix tenir una veu flamenquísima, recia, jonda i potent, això fa que sigui un referent en el nostre àmbit flamenc.