Duquende & Toni Moñiz

Dissabte 18 de maig de 2024 al Auditori Sant Ildefons

Duquende acompanyat a la guitarra per José Andrés Cortés, Palmas Joni Cortés i José Córdoba

Juan Rafael Cortés Santiago, conegut com a Duquende, és un dels més cèlebres cantaores del flamenc. Quan tenia 8 anys, Camarón de la Isla el va convidar a debutar en els escenaris i el va acompanyar ell mateix a la guitarra. Des d’aleshores ha aconseguit desenvolupar una brillant carrera que l’ha portat a recórrer els més importants teatres i espais on s’ha escoltat flamenc.
A nivell discogràfic ha desenvolupat diferents treballs com “Fuego, primo, fuego”, “Duquende y la guitarra de Tomatito”, “Samaruco”, “Mi forma de vivir”, “Rompecabezas”, etc, participat en pel·lícules com “Flamenco” de Carlos Saura.
Durant gairebé 20 anys va ser el cantaor oficial en les gires de Paco de Lucia, de ell deia “A Barcelona teniu un monstre, Duquende, que posseeix la màgia del cant, inspiració i tècnica”.

Toni Moñiz acompanyat al cant per Miriam Vallejo, David de la Rambla i a la guitarra per José Manuel Saucedo

Neix a Barcelona al 1976. Comença les seves classes de ball flamenc als 7 anys amb Ana Márquez. Es va formar com a ballador professional als 16 anys a l’escola de flamenc José de la Vega.
I ha realitzat cursos amb Antonio Canales, Merche Esmeralda, Manolo Marín, Mario Maya, Matilde Coral, Antonio El Toleo, Manuel Núñez, Marco Flores, Jesús Carmona i Eva Yerbabuena.
Ha treballat en els diferents festivals de flamenc de l’actualitat. Al 1992 va participar en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona, amb la companyia de Cristina Hoyos. I a l’any 1997 entra a formar part de la companyia de Cristina Hoyos en l’espectacle “Arsa y Toma”. És guanyador del Premi d’Honor Carmen Amaya del Certamen de Ball Joves Valors ciutat de L´Hospitalet.
Col·labora amb diferents artistes en les seves gires com amb el grup “Ojos de Brujo”, actuant a tota Espanya i Europa, amb el qual aconsegueixen un Grammy al millor grup de flamenc 2007.
Des de l’any 2012 és director de l’Escola de Ball Flamenc JOSÉ DE LA VEGA, una de les escoles més importants i emblemàtiques de flamenc a Catalunya.