Conferència il·lustrada “A COMPÁS DEL BAILE” a càrrec d’Inmaculada Aguilar

Conferència il·lustrada “A COMPÁS DEL BAILE” a càrrec d’Inmaculada Aguilar
Divendres 20 de maig de 2022 a les 20:00h
Auditori Sant Ildefons
Preu: 5’40,- €

Neix de la necessitat de mostrar la proximitat de dos tipus de danses que són pròpies del nostre país i que són admirades mundialment.

“Al compàs del ball” entra al cor del flamenc, que no és altre que el Compàs. Aquest compàs crea una música única, la mesura de la qual és clau en la manera d’interpretar-se tant el cant, la guitarra, com el ball. Així mateix fa un plantejament de la importància que la Dansa espanyola va tenir en el naixement de molts dels pals ballables del flamenc, de la influència que tots dos es van exercir i per descomptat de la seva convivència als escenaris.

Per això es farà un breu recorregut per la història del Ball flamenc i de la Dansa espanyola, on tant l’Escola Bolera o Ball de escuradents com el Folklore, la Dansa Estilitzada i el mateix Ball flamenc, serviran per conèixer i demostrar que ambdues formes de ballar o dansar no van estar gaire allunyades en els seus orígens i que possiblement una va derivar o va formar part de l’origen de l’altra.
Pretén acostar el públic a un món atractiu com és la Dansa i el ball flamenc, però des d’una òptica d’anàlisi i de manera senzilla i propera.
La paraula es converteix en moviment, gràcies a les intervencions dels ballarins, de les bailaores i dels músics acompanyants que donen sentit i vida a aquesta posada en escena, de manera dinàmica i pedagògica.

Ballarins: Estrella Terrón y José Belmonte.
Bailaoras: Araceli Muñoz y Alba Luna.
Músics: Juan Antonio Sánchez (Pianista).
Guitarrista: David Navarro
Cantaora: Gema Cumplido
Percussió: Daniel Morales “Mawe”
Paraula i direcció: Inmaculada Aguilar.